В какъвто и момент да сте от своя живот, тази книга ще ви помогне да поемете в правилната посока.

За какво сте гладни? За храна? Любов? Самоуважение? Душевно спокойствие? В своя наръчник за „здраве от по-висок порядък“, включващ последните открития и в традиционната, и в алтернативната медицина, Дийпак Чопра създава система за понижаване на теглото въз основа на по-дълбокото осъзнаване на причините, поради които най-често преяждаме – опитваме се да намерим удовлетворение и използваме храната като заместител. В отрицание на всеки провален опит с диетите за бързо отслабване и на всякаква форма на отказване от нещо, новата книга на Чопра е насочена конкретно към начините, по които търсим удовлетворение. Разрешим ли веднъж този проблем, според мнението на автора, нормалните модели на хранене се установяват от само себе си и цялостната система ум–тяло постига желаното.

За автора:

Специализирал в Индия и в Съединените щати, д-р Дийпак Чопра е практикуващ ендокринолог и бивш ръководител на екип от Ню Инглънд Мемориал Хоспитал в Стоунхем, Масачузетс. Бил е изпълнителен директор на Института "Шарп", чиято дейност е насочена към здравеопазването на човешкия потенциал и медицината дух-тяло в Сан Диего, Калифорния. Автор е на повече от 20 книги, сред които се открояват заглавията "Да сътворяваш здраве", "Завръщане на ришите", "Съвършеното здраве", "Безусловен живот", "Квантово лечение", "Неостаряващо тяло, безсмъртен дух".

Книгите му са издадени на 25 езика, а лекциите му се слушат навсякъде из Съединените щати, Европа, Индия, Япония и Русия. Автор е също така на повече от 100 аудио- и видео касети и няколко телевизионни сериала. През 1999 година сп. "Тайм" избира д-р Чопра като една от стоте най-видни личности на века, описвайки го като "поет-пророк на алтернативната медицина".