Автор
Юлия Попова

"Успявай интелигентно" от Робърт Холдън

"Успявай интелигентно" е книга, която изследва моделите на поведение и убежденията, които ни пречат да се радваме на истински и пълноценен успех.


Сред океана от заглавия е трудно да се открие книгата, която да даде вярната посока, правилния съвет или точния отговор. Обществото ни е пренаситено от псевдо съветници, мотиватори със сложни и странно звучащи титли, проповядващи „задължителните” норми за успех.

Ако темата за успеха е и ваша тема, искаме да ви помогнем, препоръчвайки ви книгата „Успявай интелигентно” на д-р Робърт Холдън, в която без излишна помпозност и с приятна лекота авторът ни помага да погледнем на света през погледа на свободомислеща и разсъждаваща по нов начин личност.

Книгата помага сами да открием и да осъществим промяната в живота си, да сме в състояние да доведем успеха при себе си и то във вид, който е в синхрон с нуждите ни, с мечтите и Духа ни. Позволява ни да си поемем глътка въздух, да преценим и открием за себе си печелившата формула, задавайки си основни въпроси, които рядко си задаваме, а камо ли да мислим върху отговорите им – Кой съм аз? Какво искам? Кое важно за мен? Спирайки се последователно на най-острите и ярки белези на съвременното хиперактивно общество, д-р Робърт Холдън ни позволява да се измъкнем от кривото огледало на старите правила и наложените ни норми на поведение.

Ключовите теми в книгата включват:

- Вманиаченото общество – как да си създадеш визия,
така че да не се загубиш във вечното бързане.
- Заетото поколение – как да се освободиш от постоянната заетост и чувството за претовареност.
- Договор с успеха – отстраняване на дълбоките убеждения, които определят колко успех можеш да изживееш.
- Мита за независимост – освобождаване от нездравословната независимост, която блокира истинския успех.
- Ренесанс – как да живееш живот с мисъл и служене,
което допринася за успеха за теб и за другите.

С прямота и личен пример навлизаме в иначе разтегливата социална тематика за преодоляване на вътрешните ни противоречия, правилата за правилно и грешно в съвременното общество. Без натрапчивост са включени историите на хора, преминали по пътя на утвърждаване и израстване.
Красотата на книгата е и в богатата и многообразна обща информация, включена под формата на примери и сравнения, които повишават общата култура и мироглед на всеки. Препоръчваме я на всеки, който иска да постигне успех с мисъл, сърце и душа и да не загуби нищо по пътя към него.

Име на книгата: Успявай интелигентно
Автор: Робърт Холдън
Издателство: Сребърно звънче