Програмно съдържание с над 80 представления и пърформанси на открито и закрито, музикални и танцови изпълнения, моноспектакли, изложби и уъркшопи, “отворени врати”, театрални срещи и лекции ще предложи първото издание на инициативата НОЩ НА ТЕАТРИТЕ.

Символичното „отваряне” на НОЩТА ще се случи точно в 10:00ч. с „отворени врати” в Народен театър „Иван Вазов”.

Над 250 творци от различни театрални стилове се включват в инициативата. Те ще представят своите продукции на 6 открити (лятна сцена Борисова градина, парк Заимов, Етнографски музей, подлеза на Централна гара, площад Св. Неделя, Националната художествена галерия – паметник на Й.Радичков) и в 28 закрити локации (театрални зали, галерии, кина, културни институти, клубове).



На 14-ти септември за няколко часа София ще се превърне в голяма сцена и ще се присъедини към традицията на редица европейски градове да показват театралното изкуство в големи мащаби и събрано в рамките на по-малко от 24 часа. Форматът на инициативата няма аналог в България. Именно по-различното „случване” я прави достатъчно очаквана и изпълнена с мистичност и споделеност.

Първата НОЩ НА ТЕАТРИТЕ в България е асоцииран член на „Европейската нощ на театъра” и ще отправи предизвикателство към всички, които обичат театъра не само чрез селекция от представления, но и чрез богата съпътстваща програма. След полунощ в избрани столични клубове ще има специална парти програма, а билетите от театралните постановки ще осигуряват безплатен вход или welcome drink.

Пълната програма на първото издание на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ е публикувана в сайта www.theatresnight.org и на официалната страница във Фейсбук - https://www.facebook.com/TheatresNight.