Очаквайте премиерата на „Досието на една Ж." от Петър Маринков на 31 януари 2013 г. от 19:00 ч., на Открита сцена „Сълза и смях".

Режисьор - Боил Банов
Сценография и костюми - Марина Додова
Участват: Кирил Кавадарков, Албена Михова, Герасим Георгиев – Геро, Стефан Щерев – Чечо, Сава Драгунчев

Действието на пиесата се развива в импровизирано телевизионно студио на семейна кабеларка, където съпругът е водещ, съпругата - режисьор на пулт, а бащата – оператор.

Семейството е на ръба на нервна криза, предизвикана от бедност, разочарования и безизходица. Една вечер, когато всичко изглежда загубено, съдбата, в лицето на един млад човек, им предоставя възможност да постигнат мечтания рейтинг.

За автора на пиесата

Петър Маринков е роден на 31 януари 1950 г., завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски". Работил е като драматург в театър „Сълза и смях".

След премиерата на неговата пиеса „Хиляда метра над морското равнище" директорът на театъра Стойчо Мазгалов и драматургът Ана Иванова са уволнени, спектакълът е спрян, пиесата е забранена.

Петър Маринков е автор на 11 пиеси, романа „Ковчежникът", сборника с разкази „Граф и пеперуди". „Досието на една Ж." е най-новата му пиеса.