Някои "дребни прегрешения" могат да провалят работните ти плановете. Статистиката сочи, че, за да намериш подходяща работа са нужни между три и 15 месеца. За да я загубиш обаче са достатъчни само няколко думи, пише Pro.life.bg. Ето няколко фатални грешки, които могат да провалят всяка кариера.

Съзнателната изолация

Не се изолирайте! Използвайте отношенията с другите в компанията, за да се ориентирате по-бързо в политиката й. Добрите взаимоотношения са важни и за да си осигурите подкрепата на колегите при решаването на проблемни ситуации.

Нежеланието за работа в екип

Никой не се чувства удобно в присъствието на примадона. Освен това всяка организация има начини да се справя с онези, които пречат на екипната работа.

Неспазването на срокове

Ако срокът е сряда, приключете във вторник! По-добре поемайте по-малко ангажименти и изпълнявайте повече от обещаното. Организациите се нуждаят от хора, на които могат да разчитат. Да не говорим, че пропускането на срокове е непрофесионално, създава хаос, пречи на работата на екипа.

Липсата на цели

Провалът не е в това да не постигнете целта си, а да нямате цел. Постоянно си поставяйте цели и планирайте работата си, така че да ве води към постигането им. Спомнете си за принципа 80:20 - 80% от твоята ефективност е следствие от 20% от дейностите, които извършвате.



Недискретността

Коридорите, асансьорите и тоалетните не са лично пространство. Внимавайте, когато провеждате разговори там! Внимавайте какво и на кого казвате! Не разпространявайте конфиденциална информация за компанията, не разкривайте възгледите си по спорни теми. Бъдете дискретни!

Личните разговори

Ограничете личните си телефонни разговори до минимум и никога не приемайте обаждане, след което ще ви е нужно поне пакетче носни кърпички. Не пращайте нищо по служебната поща, което не бихте искали шефът ви да прочете. Много системи запазват дори изтритите съобщения на сървъра.

Сексът с колега

Връзката с колега не е добра идея, за връзката с шефа да не говорим. Във всички случаи постиженията ви винаги ще бъдат гледани с подозрение. За връзка с подчинен може пък да си докарате обвинение в сексуален тормоз.

Лошият външен вид

Честно или не, дрехите правят човека. Хората вадят какви ли не заключения от начина, по който изглеждате. Затова не се появявайте на работа с рошава коса и с неподходящо облекло, използвайте умерен език с подходящ тон.