Миналата седмица ви показахме първата част на материала за грешките, които дамите допускат докато се опитват да отслабнат.

Днес продължаваме със същата тема.

Хапчета, разхлабителни и хранителни добавки

Толкова ни се иска да вярваме, че чудодейните хапчета ще ни позволят без грам усилия да се почувстваме отслабнали и красиви! Но чудеса има само в приказките. С помощта на хапчета можете да унищожите не излишните килограми, а собственото си здраве.

Първо – всеки един лекарствен препарат трябва да бъде предписан от лекар, който да следи състоянието на тялото, докато то изпитва върху себе си „отслабващата“ терапия. Крайно неразумно е да се заемете със самолечение и да се тъпчете безогледно с нелегално закупени химии.

Понижаващите апетита хапчета съдържат силни стимуланти, чиято употреба влияе зле на общото състояние на организма. Възникват раздразнителност, нервозност, безсъние и дори медикаментозна зависимост. А след приключване на курса свалените килограми непременно ще се върнат.

Друга разновидност на хапчетата-чудо са медикаментите, поглъщащи мазнините. Те са не по-малко опасни, тъй като нарушават усвояемостта на на много важни компоненти от храната. В резултат на това се влошава състоянието на зъбите, кожата и косата.

А и тези хапчета не са твърде приятни за използване – те се свързват с мазнините и ги извеждат от организма по естествения път. Затова след като изядете нещо мазно, бъдете готови веднага да потърсите тоалетна.

Разхлабителните и диуретиците също не са най-добрия начин да отслабнете. Мастните клетки не „живеят“ в червата, така че с разхлабителни няма да можете да премахнете тлъстините. Загуба на телесно тегло може да има в резултата на загубата на вода, а знаете колко е опасно обезводняването. Освен това продължителният прием на разхлабителни и диуретици може да доведе до нарушения в дейността на чревния тракт и бъбреците.

Хранителните добавки, спомагащи за отслабване, също са мит. Само с хранителни добавки няма да отслабнете – иска се комплексен подход към проблема и старателна проверка на състава на препарата. Според статистиката над 50 % от продаваните хранителни добавки съдържат опасни за здравето психотропни вещества.

Прочистване с клизма

Това е още един метод за отслабване, възникнал заради погрешното мнение, че напълняването се дължи на задръстване на червата с отпадъчни вещества.

Както и при взимането на разхлабителни по този начин няма да можете да отслабнете, тъй като мастните клетки се намират на съвсем други места. Освен това подобни процедури трябва да се правят под лекарски надзор. Ежедневните клизми могат да доведат до нарушение на микрофлората на червата.