Автор
Woman.bg

Институтът Pantone показа цветовете на Пролет 2013

Официално сме част от настъпилата нова 2013-а година и като едни от милиардите оцелели след предполагаемия свършек на света, настъпи време да хвърлим по един поглед на цветовите тенденции, които ще завладеят модата през пролетта.

Истинско вълнение ни обзема всеки път, когато дочакаме да се появи актуалната за следващия сезон цветова палитра на Pantone Color Institute.

Превърналото се в традиция предсказване на водещите цветове и нюанси в модата, направено от съдружието на едни от водещите дизайнери в сферата на модата, интериорния дизайн, архитекурата и пр., и тази година ни изненадва твърде приятно.

Пролетта на 2013-а ще бъде изписана в красиви нюанси на зеленото, вдъхновено от природата синьо, бледо лимоново и различни поп-арт тонове.

Пълният списък от водещи цветове за сезона ще включва и синьо, познато в модата като Monaco Blue.

Смарагдово зеленото пък ще бъде главният герой в играта на цветове през пролетта, като с него се очаква да бъдат изпъстрени не само колекции дрехи и аксесоари.

Зеленото на новия сезон е описано от специалистите в Института Pantone така:

„Жив. Сияен. Тучен... Цвят на елегантност и красота, който разбужда чувството ни за баланс и хармония.”

Млечно зеленото и ментовото ще са нежния полъх сред актуалните багри, а наситеното виолетово и цвят нектарина ще са кокетните нотки, носещи се в свежия пролетен въздух.

Маково червеното ще донесе страстта и чистата женственост в самото начало на пролетта.

И ако миналата година бяха актуални цветове в розовата и оранжевата гама, то през тази ще властват ярко червените и тучно зелените такива.

Като допълнение към това оранжевото от предходните тенденции в цветовете е заменено с лимонено жълто.

Земните, топли нюанси на 2013-а са поверени на топли тонове, срещани върху ленените платове.