Модната къща представи чисто новата си колекция, създадена в чест на идната пролет.

Художникът Даниел Бюрен се погрижил за декора за дефилето, а дизайнерът Марк Джейкъбс - за колекцията, в която преобладават тоалети от платове тип шахматна дъска.

Ревюто се състоя в двора на Лувъра, където бе инсталиран гигантски подиум с нарисувани върху него квадрати на шахматна дъска в лимонено жълто и бяло. Манекенките ползваха четири големи движещи се ескалатора, за да се появят пред публиката.

"Исках да работя с Даниел Бюрен, от когото се възхищавам", заяви Джейкъбс - "Този път Бюрен създаде инсталация, като е ползвал ескалатори. За мен шахматната дъска е мотив в движение, математическо уравнение, нещо, което се движи и непрестанно се променя. Тази колекция се отличава с елементарен силует и включва къси, средни по дължина и дълги облекла. Единствената извивка е в областта на раменете."



Бежовото и кафявото са забравени в колекцията, а са предпочетени жълтото, зеленото, перлено сивото, черното, цветът слонова кост в комбинация с бял.

За онези, които не харесват платовете тип шахматна дъска, са предложени поли и горни дрехи с изображение на бели абстрактни цветя върху зелен фон или зелени абстрактни цветя върху бял фон.


За вечерните партита тоалетите от платове тип шахматна дъска са украсени с много пайети.



Джейкъбс посвети новата си колекция на изпълнителния директор на Луи Вюитон Ив Карсел, който ще напусне поста си в края на годината, след като го заемаше от 1990 г.