Модата за мъже отдавна не е това, което беше и място за еднообразни, строги или изцяло спортни модели дрехи няма.

И в този ред на мисли считаме, че ще е по-добре да си спестим всеки друг коментар относно съвременната представа за стилен мъж, поради простата причина, че мъжката мода в началото на 21-ви век все още е трудносмилаема за повечето хора.

Нежни, момичешки цветове, странни кройки, блестящи елементи и пр., се преплитат в нещо иновативно и ексцентрично, което големите дизайнери и техните верни последователи налагат.

В днешното модерно общество разликите между половете търпят компромиси, а понякога и се заличават напълно. Този феномен някои наричат свобода, а други объркване.

Появиха се чисто новите колекции за сезон Пролет 2013 на Dolce&Gabbana и Versace, посветени на силния пол.

Италианското дуо Доменико и Долче продължават да развиват темата за италианската култура и бит, която ги вълнува от известно време насам.

Колекцията им поема на път назад във времето към 50-те години на миналия век, някъде в темпераментна Сицилия.

Носталгията към миналото увлича по прекрасен начин... Момчета, млади мъже и господа в разцвета на силите си съживяват спомените на Dolce&Gabbana за италианците и стила им от близкото минало.

Донатела Версаче от своя страна поема на още по-дълъг път назад във вековете.

Тя се обръща за вдъхновение към Древен Рим и гладиаторите, които и до днес са символ на смелост и мъжество.

Съвременните бойци на Versace запазват някои елементи от автентичното си облекло, но подсигуряват съвременния си блясък с цветни материи и бохемски маниер.