Никулден е голям зимен празник, честван сред всички българи на 6 декември. Даваме ви идея за страхотна рибена супа за обяд.

Необходими продукти:

30 г олио
6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 корен пащърнак
2 резена целина
3 корена магданоз
2 глави кромид лук
2 моркова
500 г риба дребна
1 яйце
1 ч.л. лимонов сок
1 с.л. олио
1 връзка зелен лук

Начин на приготвяне:

Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване.

След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.

Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути.

Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме.

Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви кълнове и препечени лентички от кромид лук.

Източник: kulinaria.bg