Необходими продукти:

* 1 глава лук
* 2 супени лъжици олио
* 500 гр. пачи крак
* 1 л. гъбен бульон
* 1 скилидка чесън
* 125 гр. сметана
* 2 жълтъка
* градински чай, майорана, босилек, магданоз
* соли черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете ситно нарязания лук до златисто, добавете гъбите и посипете с подправки по ваш вкус. Задушавайте няколко минути, добавете бульона и варете на слаб огън 10 минути.

Подправете със сол, пипер и ситно нарязан чесън. Добавете към сместа разбитите заедно със сметаната жълтъци. Варете още 2 минути и свалете тенджерата от котлона.

Сервирайте супата поръсена с нарязан магданоз.