Приемете този материал като шега. Определено не смятаме, че сте от онези „кифли“, които прекарват по-голямата част от деня си втренчени в обектива на телефона.

Но тъй като селфитата са тенденция, чийто край не се вижда на хоризонта, решихме да разчупим малко темата.

И така, забравете за Ким Кардашиян и нейните селфита. Ред е на котките да дават уроци по фотогеничност.

Изберете подходящ фон

Последното нещо, което искате да запечатате на своето селфи са неприятни детайли зад гърба ви като пране, разхвърлян хол и пр. Винаги подбирайте фона, на който се снимате.



Проверете светлината

Естествената светлина винаги е най-добрият избор за снимка, а няма нищо по-лошо от това да се щракнете със светкавица. Направете светлината свой приятел – ако се снимате на затворено, то се уверете, че го парвите непосредствено до прозорец.



Открийте по-красивия си профил

Сигурни сме, че сте наясно в каква поза лицето ви изглежда най-добре. Добавете щипка ефект повдигайки леко брадичката.



Снимайте се отгоре

Обективът винаги трябва да ви „гледа“ малко отвисоко. Така ще скриете несъвършенства като двойна брадичка, бузки и торбички под очите, а освен това ще можете да покажете повече от облеклото си.



Забавлявайте се

Сериозните снимки са скучни. Покажете настроение, ведро поведение и чар – така ще изглеждате в пъти по-скеси и красиви, а освен това бихте приковали вниманието и на най-големите врагове на селфитата.



Леко наклонете глава

О, така ще изглеждате неустоимо очарователни.



Забравете за „муцките“

Поза тип „дай та цуна“ е доста отживяла и досадна. Ако искате лицето ви да изглежда по-слабо, а устните по-секси, то не се цупете на камерата, а нанесете малко руж и по-ярко червило.



Гледайте в обектива, не в екрана

Не сваляйте погледа от обектива, докато правите снимката. Повечето хора се втренчват в екрана на телефона, за да следят изражението си, което в крайна сметка не дава добър резултат. Директният контакт с очите е много по-въздействащ.



Бъдете интересни...

... и различни всеки път. Не правете галерия от селфита в една и съща поза, а улавяйте различни настроения, предавайте различни послания чрез снимките си.

Споделете какъв е хранителният ви режим и спечелете награди от Jamieson