Скот Барнс е едно от най-влиятелните имена в света на декоративната козметика и гримьорското изкуство.

Много звезди от Холивуд са доверили красотата си на вещата му ръка, но за никой не е тайна, че негова муза е Дженифър Лопес.

Лицето й краси и последната му Козметична Бибилия “About Face”, в която Барнс демонстрира невероятни трансформации, използвайки свои изпитани трикове.



Той дърпа завесите, за да разкрие тайната на звездната красота и начина, по който едно лице може да се промени с помощта на грим.

Ето и някои от най-простичките, но наистина вълшебни трикове на гримьора:


Коректор

Скот Барнс съветва винаги да започвате грима си с нанасяне на коректор. Използвайте течната му формула за прикриване бръчици около очите и тъмни кръгове.

Нанасяйте коректора с помощта на пръст, така ще го разнесете равномерно (важна роля изиграва взаимодействието между състава на коректора и телесната температура).

Коректорът може да се използва и като хайлайтър – нанесете малко количество върху върха на носа, в средата на челото, на брадичката и върху скулите.

Фон-дьо-тен

Според Барнс кремовидните фон-дьо-тени правят магия с цвета на кожата на лицето. Изберете подходящия нюанс за кожата си като нанесете малко количество от фон-дьо-тена върху деколтето си.

Използвайте четка, с която нанесете фин слой фон-дьо-тен върху лицето и врата с въртеливи движения.

Руж

Нанесете ружа преди пудрата! Използвайте дебела четка за руж, „топнете” веднъж в прахообразния грим и изтръскайте излишния прашец. Отново с кръгови движения нанесете ружа върху скулите. Нанесете фен слой пудра с бляскави частици върху цялото лице.

Мигли

Навийте миглите си с машинка и нанесете първия слой спирала. Тайната в постигането на перфектни мигли и в използването на обикновена кърпичка, с която да отстранявате излишното количество спирала.

Нанесете втори слой от спиралата като започнете от основата на миглите и хубаво издърпвате към върха но косъмчетата.