Добре поддържаните дълги къдрави коси са мечта за всяка една жена. Изборът на прическа за дълга къдрава коса, зависи от това какъв ефект искате да постигнете.

Ако искате да подчертаете страхотните си къдрици и да осигурите на разкошните кичури достатъчно пространство да се оформят и да изглеждат неустоимо, използвайте сешоар с дифузер. Предлагаме ви видео с приложни съвети за оформяне на къдрава коса по два начина - акцент върху съвършени къдрици и акцент върху кичури на ситни вълни.

Ако искате да пригладите и изправяте по лесно своята коса, най-добре е да бъде подстригана равномерно по цялата дължина. Равната подстрижка ще и придаде тежест, която ще ви помогне да я изправяте по-лесно.

Водещите тенденции при прическите за дългата къдрава коса са основно две. Първата е в стил хипи, при който косата е разделена на две и има прав път в средата. Надолу трябва да пада свободно.

Другата тенденция е ретро стилът – при него косата е оформена на букли или нежни вълни и страничен път.

Диадема или лента за коса стоят най-добре върху къдрава коса. Къдриците не се сплескват и изглеждат чудесно, а вие можете да си носите ленти ежедневно.

Особено подходяща за жегите прическа е кокът. Независимо дали ще изберете висок или нисък кок, резултатът ще бъде повече от впечатляващ заради естествения обем и небрежност на прическата.

Имате средно дълга къдрава коса и екзотичните каскади на кичурите "не ви вършат работа"? Не се притеснявайте за това и процедирайте със стилизирането и третирането на къдриците както бихте го направили ако бяха дълги до кръста. Използвайте сешоар с дифузер, разделяйте пътя настрани и избягвайте да прибирате предната част на косата зад ушите.