Продължение….

Твърдо „НЕ“ - афропрически

Сексапилните хубавици Кристина Агилера, Риана, и Бийонсе неведнъж са се показвали пред публиката и камерите с афропрически. На сцената ситните бухнали къдрици със сигурност са много ефектни, но в нормалния живот с подобна „настръхнала“ прическа жената прилича на мъжете на кръвожадна човекоядка. Или в краен случай на глупаво момиченце, което сляпо следва модните течения.

Бионсе

Риана

„Днес е с африкански плитки и пиърсинг, утре – с розово-лилави кичури, а вдругиден – с нещо още по-ужасно. На подрастващите момчета това им харесва, но по-възрастните мъже заобикалят подобни красоти отдалеч“, отсичат блогърите.

Твърдо „НЕ“ - конска опашка

За нас беше голяма изненада да разберем, че конската опашка за мъжете е едновременно и най-сексапилна, и най-мразена прическа. Някои гласуват положително - „опашката открива много съблазнителни части на женското тяло – шията, раменете и зоната на деколтето, освен това позволява да си представим как би изглеждала косата пусната“.



Е, конските опашки на Оливия Уайлд, Дженифър Лопес и Рийз Уидърспун явно не предизвикват недоволство. За сметка на това правото опашле на Дакота Фанинг или Джулиана Маргулис е от онези прически, които мъжете определят като скучни и безизразни – особено ако опашката е вързана на тънка и рядка коса.

Оливия Уайлд

Дженифър Лопес

Твърдо „НЕ“ - кок


Кокът е същинска класика сред елегантните женски прически. Айшвария Рей, Скарлет Йохансон, Ан Хатауей, Дженифър Лопес и други холивудски диви постоянно ни демострират изискани образи, създадени с помощта на тази прическа. Но далеч не всички мъже са почитатели на кока.

Скарлет Йохансон

„Тази прическа ме дразни, сякаш гледам досадна учителка или библиотекарка. Твърде обикновена и скучна прическа“, споменават мъжете по форумите. Най-неприятни за силния пол са високите чорлави кокове с ефект „мокра коса“ като при Ванеса Хъджинс или Лив Тайлър. „За какво е мислила, като се е сресала така? Оплела е нещо ужасно на главата си, като някоя домакиня, която е бързала към супермаркета“.

Ева Лонгория

Ан Хатауей

Твърдо „НЕ“ - деграде

Боядисването в стил „деграде“ е модерно вече от няколко сезона. Мъжете смятат за секси прическите на Ванеса Хъджинс и Рийз Уидърспун, при които цветовете преминават плавно един в друг и са близки по нюанс.

Но твърде резкия преход с твърде контрастни цветове – най-вече между тъмни корени и изрусени краища – изобщо не допада на силния пол. Ако последвате примера на Алекса Чънг и Дрю Баримор, рискувате да заприличате (според мъжете) на „вулгарна недоплетена кошница“.

Алекса Чънг

Дрю Баримор

Твърдо „НЕ“ - химическо къдрене

Палавите къдрици а-ла 80-те години са били изпробвани и от Деми Мур, Рене Зелуегър, Марийон Котияр и Сара Джесика Паркър. Много мъже обаче, виждайки химически накъдрена коса, се сещат за „любимата прическа на мама“ или дори за „перука, открадната от снимачната площадка на някоя евтина драма“.

Деми Мур

Трябва обаче да признаем, че химическото къдрене вече далеч не е толкова агресивно, както преди години и че много жени успяват да се сдобият със съвсем съблазнителни къдрици.

Твърдо „НЕ“ - прическата „тъкмо ставам от леглото“

Кети Холмс, Мелани Грифит, Кристен Стюард и Мерил Стрийп може да са звезди от различни поколения,у но имат нещо общо – харесват небрежната прическа в стил „тъкмо ставам“. Някои мъже обаче изобщо хич не си падат по чорлави момичета. „Гледаш я и си мислиш, че е изкарала бурна нощ, че не е имала време да се среше и че не й пука за мнението на околните“.

Кейти Холмс

Мелани Грифит