Не е никак лесна задача да определите какъв цвят червило ще ви отива, защото имаме толкова голям избор от тенденции и нови продукти.

Логично за есента избираме по-тъмни цветове като боровинково и бордо вместо обичайното розово и светлочервено.

Кои обаче са правилните цветове точно за вашия тон кожа? Важно е при избора на грим да се вгледате в собствените си особености и да намерите онези нюанси, които ще подчертават естествените ви силни страни.

За жълтеникави подтонове

Ако кожата ви е по-скоро бледа и лесно изгаря на слънце и ако в нея могат да бъдат немерени леко жълтеникави оттенъци, то подходящите тонове за червилото биха били базирани на оранжевото и светлочервеното. Относно маникюра: спрете се на синьо във светлите му нюанси. Като цяло избягвате тъмните цветове в грима, защото ще създадат прекалено голям контраст.

Подходящи nude нюанси:

За червеникави подтонове

Ако вените на ръката ви изглеждат по-скоро сини, то явно имате леко червеникави подтонове. Изберете червило в боровинково червено или ако предпочитате nude нюансите се спрете на такъв един тон по-тъмен от този на собствените ви устни. Що се отнася до лаковете изберете топли розови нюанси в бебешко розово. Електриковите нюанси и неонът също биха стояли добре върху ноктите ви, затова не ги пренебрегвайте.

Подходящи nude нюанси:

За кожа с бежови подтонове

Хората със смугла кожа също влизат в отбора на бежовите подтонове. Всичко в златно подчертава по хубав начин вашите черти, ето защо се спрете на такъв тон лак за нокти - огледален или дори с брокат. За червилото изберете матов тон вместо такъв с пастелни тонове, за да изглеждате добре. Различните видове глосове също са добър вариант за вас и ще стоят естествено върху устните ви, като ви накарат да заблестите. Не се прехласвайте прекалено по момичешките цветове като бонбонено розово, защото не стоят добре на вашия тип кожа.

Подходящи nude нюанси: