Автор
Woman.bg

Луничките - най-сладката тенденция на сезона

Имате ли лунички? Ако имате - честито, ако ли не - време е да узнаете защо са ви нужни и как да ги получите.

Една от първите гримьорки, рисувала лунички на моделите, е Гучи Уестман. Още през 2010 г. на дефилетата тя създаваше по този начин илюзията за свежест, лятно настроение и лекота. "Това е толкова сладко несъвършенство на кожата, че само украсява лицето и изглежда много по-приятно от идеално тонираната и гладка като на кукла кожа", каза тогава стилистката и ние не можем да й възразим. По онова време обаче този похват остана незабелязан. Минаха пет години и тенденцията се изстрелва с космическа скорост! Според официалната версия "виновна" за това е Жизел Бюндхен, която приятелски споделила на Вал Гарланд (международната гримьорка на M.A.C) своята малка тайна. "Подчертавам луничките си с молив за вежди, защото така изглеждам по-млада", казала световноизвестната манекенка. Вал незабавно се възползвала от идеята и приложила трика на дефилето на Preen. Под въпрос е обаче кой кого е научил на този прост похват за подмладяване. Вал Гарланд е рисувала същите лунички и на пролетните дефилета през 2012 г., а корицата на миналогодишния есенен Vogue с луничава Тейлър Суифт също е нейно дело.

Определете типа кожа, който имате

И така - какво да направим, за да сме в крачка с това модно течение? Ще ни трябва подходящ цвят молив за вежди. Или по-добре няколко нюанса - истинските лунички обикновено са различни. Най-добре е средствата да са водоустойчиви и трайни, тъй като иначе дори лекото напудряне може да изтрие сладките точки. Погрижете се гримът ви да остане в първоначалния си вид. С леки докосвания добавете няколко малки точици на носа и под очите, после ги докоснете с пръст, без да ги размазвате - така ще отстраните излишния пигмент и луничките ще издържат до края на деня.


Впрочем, гримьорите съветват късметлийките, които по природа имат лунички, да подсилят още повече ефекта. "Луничките ни напомнят едновременно за щастливите хипи-години и за топ-моделите от 90-те - тогава на мода беше именно този тип естествена красота", казва легендарната "звездна" гримьорка Шарлът Тилбъри. "Ако сте имали късмета да се родите с лунички, радвайте им се! Не ги крийте с фон-дьо-тен, а напротив - подчертавайте ги с бронзова пудра". Хубаво е, че сега преобладаващите запитвания "как да премахна луничките" могат да бъдат изместени от "как да си направя лунички".