Необходими продукти за 6 палачинки:

250 г спанак
4 яйца
1 средно едър домат
1 глава червен лук
1 с. л. растително олио
сол и черен пипер по вкус

Начин на приготвяне:

1. Спанакът се почиства и се накъсва на дребно. Ако се използва замразен, първо се размразява.
2. Лукът се нарязва на ситно. Задушава се в мазнина заедно със спанака и зелените подправки. Оставя се сместа да се охлади.
3. Яйцата се сваряват до твърдост, охлаждат се и се нарязват на парченца.
4. Доматът се нарязва на дребни кубчета.
5. Добре се смесват всички продукти за плънката.
6. Според големината на палачинката се поставя от плънката и палачинката се свива на руло.

Четете още: Обичате ли авокадо?