И този вкусен американски десерт, популярен по целия свят, има своя празник. Ябълковият пай е на трето място в световната класация на най-популярните десерти. Ежегодно, на този ден в различни страни по света се отдава специална чест на пайовете, без значение дали са сладки или солени. foodpanda подбра 7 от най-интересните факти за вкусното изкушение.

Има 231 разновидности на ябълков пай.

За първи път в модерната история, ябълков пай е сервиран на празнична вечеря на поклонниците през 1623 г.

Има 1400 сладки и солени разновидности на пайовете.

Първите сведения за пайовете датират от 9500 г. пр.н.е. в египетския неолит и новокаменната епоха.

Ако замериш човек с пай, се смята, че си падаш по него.

Пайовете имат своя ден от 1986 година.

Първите пайове са били солени, в повечето случаи с месо от гъска.

Независимо дали предпочитате ябълка, ягоди, тиква, гъска или сладки картофи, направете любимата си пай рецепта тази вечер в чест на Националния празник.

Четете още: Шоколадов крем капучино