Необходими продукти:

3-4 круши
1 пакетче краве масло
200 г пудра захар
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, почистваме ги от семената и ги нарязваме на тънки резенчета.

Разбиваме петнадесетина минути маслото с пудрата захар, от която сме отделили 3-4 с.л. за белтъците.

Последователно прибавяме жълтъците, пресятото с бакпулвера брашно и прясното мляко.

Разбиваме сместта добре, изсипваме я в намаслена форма за торта и я изпичаме до златист цвят. Върху така приготвения блат нареждаме плътно резенчетата от крушите и покриваме с белтъците, които сме разбили с отделената пудра захар. Отново запичаме пая, докато белтъците порозовеят.

Четете още: Щрудел с тиква