Жените, които имат дъщери, са много по-стилни и поддържани от майките на синове, установи ново проучване. Това отчасти се дължи на актуалните съвети, които дамите получават от момичетата си, когато пораснат.

51% от анкетираните дами признават, че напълно се доверяват на дъщерите си и разчитат на техните съвети при избора на подходящо облекло. 78% от жените над 50-годишна възраст казват, че едно от най-големите им удоволствия е техните момичета изяло да определят ежедневния им стил. Само 5% от представителките на нежния пол признават, че за моден съвет се допитват до синовете си.

"С течение на времето жените, които нямат дъщери, започват все повече да се отдалечават от стила и модата. Малките девойки често помагат на майките си да запазят жив интереса към модните тенденции и да се обличат в актуалните за сезона цветове", коментира психоложката Хъни Джеймс.

"Предвид тяхната близка връзка, една майка винаги може да получи кураж, съвет или болезнена откровеност от дъщеря си, когато става въпрос за стилови решения и цялостен външен вид. Според резултатите от проучването, повече от 1/4 от дамите смятат, че майките на дъщери са в крак с модата в пъти повече, отколкото мъжките майки", добавя д-р Джеймс, цитирана от БГНЕС