Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената звезда на наградите на Гилдията на филмовите актьори?

В неделя вечерта в Лос Анджелис бяха раздадени наградите на Гилдията на филмовите актьори.

Смята се, че от разпределението на тези награди до голяма степен зависят и резултатите от най-престижната филмова надпревара в света - наградите "Оскар". Членовете на Гилдията имат голям брой гласове в Американската академия за филмови изкуства, която връчва златните статуетки.

Гилдията не избира най-добър филм, така че най-престижната номинация е за "най-добър актьорски състав." Тази година борбата в тази категория беше между "Бърдмен", "Юношество", "Хотел "Гранд Будапеща", "Игра на имитиране" и "Теория на всичко", съобщи БГНЕС. Носител на престижната награда стана екипът на филма на като Алехандро Гонсалес Иняриту "Бърдмен".

Четете още: Коя е най-добре облечената звезда на наградите "Златен глобус"? (снимки)

Джулиан Мур спечели в категорията "Най-добъра главна женска роля" за работата си във филма "Все още Алис". Еди Редмейн бе отличен за най-добра мъжка роля за изпълнението си в "Теория на всичко".

Джей Кей Симънс и Патриша Аркет спечелиха отличията в категориите за най-добри актьор и актриса в поддържащи роли за изпълненията си съответно в "Камшичен удар" и "Юношество".

В телевизионните категории на 21-ите награди на Гилдията на филмовите актьори хитовата продукция "Оранжевото е новото черно" спечели две награди - за най-добър актьорски състав в комедия и за най-добра актриса в комедия за Узо Адуба.

Четете още: Коя е най-добре облечената звезда на наградите на "People"?

За най-добър актьор в комедия беше обявен Уилям Мейси за сериала "Безсрамници". Наградата за най-добър актьорски състав в драма беше присъдена на поредицата "Имението Даунтън".

Призът за най-добър актьор в драма беше присъден на Кевин Спейси за ролята му в сериала "Къща от карти". С наградата за най-добра актриса в драма беше отличена Вайола Дейвис за "Как да ни се размине за убийство".

Марк Ръфало и Франсис Макдорманд, познати на зрителите предимно с ролите си на големия екран, получиха отличията за най-добър актьор и най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал съответно за "Нормално сърце" и "Олив Китъридж".

Обичаната актриса ветеран Деби Рейнолдс беше удостоена с наградата за цялостно творчество на американската Гилдия на филмовите актьори.