Продукти за 4 порции:
500 гр. измити и нарязани калмари
200-300 гр. зелена салата по ваш избор
2-3 супени лъжици зехтин
сокът от 1 лайм
сол и едър лют пипер на вкус
Приготвяне:
Смесете в един съд калмарите, 2 супени лъжици зехтин, солта и пипера. Сложете калмарите на загрята скара или оребрен тиган и ги печете около минута и половина, като ги разбърквате. Наредете в голяма купа листа салата и ги полейте със сок от лайм. Добавете калмарите, посолете леко и подправете с лют пипер, малко зехтин и сок от лайм. Сервирайте ястието топло. Недейте да печете калмарите повече от 3 минути – колкото по-дълго ги готвите, толкова по-жилави ще станат.