Продукти за 4 порции:

500 гр. измити и нарязани калмари

200-300 гр. зелена салата по ваш избор

2-3 супени лъжици зехтин

сокът от 1 лайм

сол и едър лют пипер на вкус

Приготвяне:

Смесете в един съд калмарите, 2 супени лъжици зехтин, солта и пипера. Сложете калмарите на загрята скара или оребрен тиган и ги печете около минута и половина, като ги разбърквате. Наредете в голяма купа листа салата и ги полейте със сок от лайм. Добавете калмарите, посолете леко и подправете с лют пипер, малко зехтин и сок от лайм. Сервирайте ястието топло. Недейте да печете калмарите повече от 3 минути – колкото по-дълго ги готвите, толкова по-жилави ще станат.

Четете още: Скариди с лют пипер и лимонена трева