Продукти:

1 л. вода
300 гр. изчистени замразени скариди
1 средно голям морков
1 стрък праз
1 чаена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица доматено пюре
2 прясно замразени калмара туба
1 връзка магданоз
Подправки по желание

Начин на приготвяне:

Настържете моркова на ренде и нарежете зелената част на праза на ситно. Размразете калмарите и скаридите, нарежете калмарите на кръгчета. Накълцайте магданоза на ситно. Изсипете зеленчуците във вряща вода и варете около 15 минути. Добавете доматеното пюре, лимоновия сок, скаридите и калмарите и варете още 2-3 минути. Сервирайте супата поръсена с пресен магданоз и подправки по ваш избор.

Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов.