Автор
Woman.bg

Две неща, с които виното се съчетава чудесно

Обичате ли вино? Ние също!

Не винаги ни се отдава възможност да пием вино в компанията на храна, поради простата причина, че го обичаме, когато е "самичко" - без никакви други вкусове, които да разсейват невероятните му нотки.

А когато решим да го съчетаем с храна, то тя най-често е:

Шоколад

Тъмният шоколад може да се комбинира еднакво добре както с бяло, така и с червено вино. Шоколадовите бонбони тип трюфели са страхотни за по-сухи вина.



Италианска кухня

Не може да говорим за вино и съчетаване с храна, без да споменем италианската кухня. Въпреки че пицата и пастата са традиционните предложения, може да опитате и нещо друго. Опитайте прошуто с пъпеш, салам с моцарела или хляб с босилек и риган. Не забравяйте и уникалната салата капрезе.