Печен домашен чипс

1 кг картофи
3-4 с.л. зехтин
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Хартия за печене

Картофите се измиват, обелват и нарязват на много тънки шайби. В купа разбъркайте картофите, мазнината и подправките на вкус. Подредете картофчетата върху голяма тава, застлана с хартия за печене, като внимавате да не се застъпват. Пече се до зачервяване на предварително загрята до 200 градуса фурна. Чипсът трябва да се обърне веднъж и да се наглежда често, за да не изгори.

Картофен чипс на микровълнова

1-2 картофa
сол
зехтин

Тук продуктите трябва да са в доста по-малки количества, имайки предвид, че печем в микровълновата фурна.

Почистваме картофите и ги режим на тънки шайби. Овкусяваме с подправки и мазнина. Картофите се нареждат върху голяма чиния, постлана с хартия за печене, като не бива да се застъпват.

За да са готови за хапване са нужни около 5 минути на страна (общо 10). Чипсът се пече на максимална мощност на микровълновата.

Четете още: Чудни мъфини с боровинки