Изненадайте приятно семейството си с пълнени картофени ''черупки''!

Необходими продукти:

3 големи червеникавокафяви картофа, небелени, добре измити
4 резена бекон
2 супени лъжици масло, разтопено
1 скилидка чесън, смляна
3 / 4 чаша сирене чедър
1 / 2 чаша сос барбекю, затоплен
250 гр свинско месо, сварено
заквасена сметана, за топинг
див лук нарязан на кръгчета

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180 градуса. Печете картофите на средната скара, докато омекнат (около 1 час). Извадете от фурната и оставете да изстинат достатъчно.

2. Препечете бекона в малка тавичка във фурната за около 15 минути. След това го натрошете.

3. Загрейте грила на средна температура. Нарежете картофите наполовина (надлъжно). Издълбайте ги с лъжица, така че да остане "черупка" от около 1,5см. Разтопете маслото в тенджерка и добавете чесъна. Намажете "черупките" отвсякъде с получената смес. Поставете ги на скарата за около 3-4 минути от всяка страна.

4. Във всяка черупка сложете по равно сирене, барбекю сос и свинско. Отгоре сложете сметана, поръсете с натрошения бекон и дивия лук.