Автор
Евелин Попадийна

Скандал: Опит за кражба на болничното досие на Кейт Мидълтън

Разследване се води в болницата, в която Кейт Мидълтън беше оперирана. Съществуват твърдения, че някой от персонала се е опитал да получи достъп до медицинските ѝ досиета. Шефовете на клиниката отказват да разкрият какво знаят по случая.

От частната болница, в която принцесата беше оперирана, отказват да споделят дали служителите, за които се твърди, че са се опитали да хакнат медицинското досие на кралската особа, все още работят там. От клиниката започнаха спешно разследване, след като се твърдеше, че поне един член на персонала се е опитал да получи достъп до личните данни на принцесата на Уелс след планираната ѝ коремна операция през януари.

Междувременно вътрешни лица в болницата, базирана в Мерилебоун, централен Лондон, казаха, че персоналът е бил „напълно шокиран и обезпокоен, че доверен колега може да е извършил подобно нарушаване на доверието и етиката“. Вътрешен човек казва пред Mirror: „Това е сериозен пробив в сигурността и е невероятно вреден за болницата, като се има предвид безупречната ѝ репутация за лечение на членове на кралското семейство“.

Предполагаемото нарушение на неприкосновеността на личния живот идва след като се появиха луди теории на конспирацията, когато принцесата реши да спре публичните си изяви по време на възстановителния процес. Тролове в социалните медии използваха решението на Кейт като възможност да разпространяват неоснователни и обидни слухове. Съществуват твърдения, че тя се възстановява от „бразилско повдигане на задните части“ или е в кома. Други по-зловещи конспирации включват, че тя е мъртва и е била заменена от двойник.

Подробности за състоянието на Кейт не са разкрити, но дворецът Кенсингтън по-рано каза, че не е свързано с рак и че принцесата желае личната ѝ медицинска информация да остане поверителна. Очаква се Кейт да се върне към обществените задължения след 17 април. Има обаче някои спекулации, че може да се случи по-рано – за Великденската традиционна разходка на семейството.

Това Кейт ли е: Ново видео с принцесата на Уелс взриви мрежата
НОВИНИ
Автор

Това Кейт ли е: Ново видео с принцесата на Уелс взриви мрежата