Автор
Теодор Муховски

Тайните за порцеланова кожа на китайките - ще ви помогнат да изтриете 20 години от лицето

Порцелановата кожа, румените бузи и постоянната свежест на лицето са не само генетичен дар, но и редовна грижа за себе си. Разкриваме тайните на вечната младост на жителките на Китай.

Китайските жени са смятани за едни от най-красивите в света. Не е изненадващо, че често възрастта на китайката може да се определи само по косата, сред която понякога може да се забележи сребрист блясък. Без преувеличение вечната стройност и крехкост, равномерният тен на кожата и почти пълното отсъствие на бръчки будят възхищение, карайки милиони жени от други народи да се чудят как китайките успяват да поддържат такъв тонус през целия си живот? Оказва се, че това е въпрос не само на добра наследственост и климат, но и на специални тайни за красота.

Разказваме ви за най-простите, но доста добри трикове, които ще помогнат на всяка жена да запази кожата си красива и млада за дълги години напред.

Масаж на лицето

Всяка китайка не може да си представи своята процедура за красота без масаж на лицето. Тази популярна интервенция премахва отоците, изглажда бръчките и изравнява тена за нула време. Повечето китайки я правят редовно сами, като използват специална стъргалка за гуаша, изработена от естествен камък. В допълнение към безспорните ползи за красотата на лицето, тя помага и за премахване на токсините, подобрява дейността на нервната и сърдечно-съдовата система, както и метаболизма.

Не забравяйте, че всяко движение трябва да се извършва стриктно по специалните масажни линии и да бъде меко и плавно.

Защитете кожата си от слънцето

Никоя китайка няма да излезе от къщи, без да нанесе слънцезащитен крем с максимален SPF. Именно слънцезащитата им позволява да избегнат ранното стареене на кожата, изсушаването и старческите петна, от които е почти невъзможно да се отърват.

Измиване с оризова вода

Оризовата вода съдържа огромен брой полезни за кожата компоненти:

- витамини от група В (ускоряват метаболитните процеси);

- Мощен антиоксидант витамин Е (запазва младостта);

- калий (подпомага по-доброто овлажняване);

- магнезий (подобрява кръвообращението);

- фосфор (спомага за укрепването на кожата и за нейното стягане).

Редовното измиване с това просто чудодейно средство забавя процеса на стареене, свива порите и намалява производството на себум. С течение на времето кожата започва да изглежда по-свежа и по-добре обгрижвана.

Оризовата вода е лесна за приготвяне от вас самите в домашни условия. За целта залейте една чаша несварен ориз с 3-4 чаши вода и оставете да престои няколко часа. След това внимателно прецедете разтвора и започнете да миете лицето си.

Акупунктура

Акупунктурата е един от най-популярните методи за лечение на целия организъм. Акупунктурната процедура ви позволява да подобрите кръвообращението, да се отпуснете и да стимулирате производството на ендорфини - хормоните на щастието. А какво друго, освен доброто здраве, се отразява на красотата ни?

Ако решите да опитате акупунктура, изберете доказана клиника или салон с квалифициран майстор. По този начин процедурата ще бъде максимално безопасна, щадяща и ефективна.

Зелен чай

За никого не е тайна, че зеленият чай е особено популярен в Китай. И това не е изненадващо, защото една чаша от тази ароматна напитка може да забави стареенето, да намали отоците и дори да започне процес на отслабване. Но китайските жени използват зеления чай не само в храната, но и като грижа. Много козметични продукти също съдържат тази съставка, която помага да се отървете от зачервяването, да предпазите кожата от увреждане от свободните радикали и да я овлажните.

Контролирайте изражението на лицето

Заради своя манталитет много китайски жени са доста сдържани. Израженията на лицето им в повечето случаи са съвършено неизразителни, но това си има своите предимства. Така на лицата им е по-малко вероятно да се появят бръчките и гънките, с които много западни жени се борят от години.

Водорасли

Китай има своя специална кухня. Много хора не могат да си представят диетата си без водорасли в различни форми. Те съдържат много фибри, които подобряват храносмилането, както и хлорофил, който спомага за поддържането на нормални нива на колаген в кожата, така че тя да остане стегната на всяка възраст. Ситуацията с водораслите е същата като със зеления чай. Те се съдържат в големи количества в много кремове, серуми и лосиони, като спомагат за подобряване на цялостното качество на кожата.

Домашно приготвени маски с натурални съставки

Лечебни растителни корени, билки и подправки са задължителните съставки, които китайските жени използват за приготвяне на маски за лице. Натуралната козметика не отстъпва на козметиката, купена от магазина, а често дори е по-евтина и по-ефективна. Проучете нуждите на кожата си и изберете необходимата съставка въз основа на нейните полезни свойства. Ще бъдете приятно изненадани от ефекта!

Поддържайте ежедневната си рутина

Стресът се отразява на външния ни вид както нищо друго. Всички в Китай знаят това от първа ръка и затова винаги поддържат премерена и предвидима рутина. Всяка китайка се придържа към строг дневен режим, който ѝ позволява да сведе до минимум стреса, да спи достатъчно и да се храни правилно. Повечето от тях си лягат и сядат да се хранят по едно и също време, а телата им благодарят за това

8 китайски тайни за почистване на дома, които трябва да усвоите
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

8 китайски тайни за почистване на дома, които трябва да усвоите

Автор Теодор Муховски