Автор
Веселина Петрова

Код здраве: Детоксикирайте тялото с... банани

Бананите са не само вкусни, но и полезни за здравето. Богати са на антиоксиданти, витамини, минерали, особено на калий и магнезий, витамини В6, С, А. Те са идеален избор за вашата диета. 

Бананите са ценен помощник в пречистването на черния дроб, което благоприятства здравето на този орган и поддържането на добро общо здравословно състояние. 

Една от най-добрите рецепти, пречистващи организма и черния дроб, е тази с куркума. Куркумата е известна със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Освен това тя помага елиминирането на токсините от тялото. 

Можете да комбинирате бананите и със спирулина. От тези два продукта можете да си направите чудна детокс напитка. Тя нормализира кръвното налягане, понижава нивото на лошия холестерол, помага при борба с алергиите, подобрява умствените способности, увеличава на енергията. 

Необходими продукти: 
1 чаша зеле 
3 замразени узрели банани 
1 1/2 ч. л. спирулина (приблизително 7 капсули) 
3/4 ч.ч. растително мляко (кокосово, бадемово или от кашу) 
1/8 лайм.

Начин на приготвяне: Всички съставки се слагат в блендера и се разбъркват до получаването на гладка, хомогенна смес. Изсипва се в чаша, украсява се със зърна нар, семена от коноп, чия, ягоди – по желание.