Автор
Woman.bg

Отличните напитки на Винарна Свищов с богата гама от отличия

Славата на Винарна Свищов се носи от столицата на световното кино Кан, достига до столицата на Обединеното кралство Лондон, за да прехвърли Атлантика и достигне бреговете на Тихия океан в Сан Франциско

Продукцията на Винарна Свищов навлиза уверено на пазара у нас, завоюва територии и извън България. Доказателство за това са и наградите, които печелят вината, създадени от гроздето в лозовите масиви Горчивка и Совата край Свищов. По какво ще ги познаете?

Ако иската да почувствате невероятно свежата комбинация от узрели малини, ягоди, сушени розови листенца, вашият избор трябва да са розетата в сериите Aureos и Gorchivka, реколта 2014, които спечелиха сребърни медали на престижния международен конкурс за вина Le Mondial du Rosé 2015 в Кан, Франция и златни медали на ROSE WINE EXPO 2015 в столицата на българската роза – Казанлък.

Aureos 2014

Gorchivka 2014

Когато става дума за вино с деликатен цвят, златисти отенъци и аромати, които се разгръщат в уникален свеж букет от летни плодове и мента, отговорът е Шардоне Gorchivka 2014, отличено с наградата Commended Winner 2015 на проведеното през месец април международно състезание в Лондон, Англия.

Ако пък потърсите екзотично Шардоне със сламено-жълт цвят, комплексен аромат на свежи тропически плодове, банан и ананас с акценти на сладка ванилия, тогава посегнете към LEGIO I Chardonnay 2014! Това вино спечели сребърен медал на най-големия конкурс за вина в САЩ - San Francisco International Wine Competition 2015.

Едно изключително предложение за дамите: LEGIO I Rose Cabernet Franc & Merlot 2014. Елегантно Розе с бледорозов цвят, комплексен аромат на зрели горски плодове с флорални акценти. Вино, което спечели сребърен медал на ROSE WINE EXPO в гр. Казанлък и сребърен медал отново в САЩ - San Francisco International Wine Competition 2015.

Накрая, но не на последно място – бронзовите медалисти:

AUREOS SAUVIGNON BLANC 2014. Специфичният тероар на региона придава на това вино свеж аромат на цитрусови плодове като грейпфрут и ананас, допълнени от аромата на свежа трева и билки. Отличено също на San Francisco International Wine Competition 2015.

Последното засега отличие е пак презокеанско: ГОРЧИВКА Мускат 2014. Класиката в сорта. San Francisco International Wine Competition 2015.

Какви ли още изненади крие Винарна Свищов? Очаквайте червената линия на LEGIO I. Засега виното отлежава във френски дъбови бъчви, но ще бъде на пазара в края на януари, за да заискри на вашите трапези и за Трифон Зарезан и за Свети Валентин.