На 6 и 7 Ноември за трета поредна година се проведе BALKAN RAKIA FEST 2015. Събитието се състоя в зала 6 на НДК в гр. София, където участие взеха повече от 20 производители на високоалкохолни напитки.

Бренди LEGIO I и ракиите Свищовска лозница и РАКИЯТА са продуктите, с които екипът на Винарна Свищов посрещна гостите на фестивала.

Потребителите проявиха голям интерес към качествените свищовски напитки. Доказателство за това е фактът, че те бяха едни от най-търсените продукти за дегустация и покупка.

С дебютната си поява на този конкурс, РАКИЯТА застана на почетното трето място в категория „Неароматни ракии над 3 години“. Създадена по стара свищовска рецепта, подправена с мед и полски билки, РАКИЯТА притежава неповторим аромат, мек и приятен вкус, двойно дестилирана и отлежала в дъбови бъчви повече от 25 години.

В категорията „Бренди“, свищовското бренди LEGIO I заслужено триумфира на първото място. Това е третото му поредно отличие в този фестивал, след като взе първа награда в първото издание през 2013, а миналата година застана на второ място. Бренди LEGIO I е кръстено на I Италийски легион, пазил успешно Римската граница при днешен Свищов цели 4 века. Произведено е по класическа технология от винен дестилат, отлежавал най-малко 10 години във френски и американски дъбови бъчви тип „барик”. Притежава тъмно кехлибарен цвят с нюанси на старо злато.

Високоалкохолните напитки на винарната могат да се похвалят и с престижните награди от конкурса „Спиртна напитка на годината“ през 2014. Брендито бе отличено с голям златен медал, а РАКИЯТА грабна сребърен медал.

С поредното си успешно участие бренди LEGIO I и РАКИЯТА продължиха традицията да побеждават.