Автор
Woman.bg

ВИНАРНА СВИЩОВ ГРАБНА ДВА СРЕБЪРНИ МЕДАЛА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС Mondial du Rosé в Кан, Франция

На 25, 26 и 27 април в Кан, Франция се проведе най-престижния международен конкурс на вина, тип розе - Mondial du Rosé 2015.

Винарна Свищов взе два сребърни медала за Розе „Aureos” и Розе „Gorchivka”, реколта 2014.

Тази година в конкурса взеха участие над 900 вина от 28 страни. Експерти, представители на 15 държави, оценяваха състезаващите се вина.

Целта на конкурса е да бъдат представени вина розе от различни страни и лозарски области, като се предостави възможност на всеки един производител да покаже ниво на качество, което оптимално да изразява вкуса и произхода на сортовете грозде, влезли в купажа на вината.

Тези отличия за пореден път утвърждават името на Винарна Свищов като един от най-добрите производители на качествени розета у нас и на международния пазар.

Вдъхновена от признания и отличия, Винарна Свищов създаде един блестящ имиджов продукт – документален филм за винарната с режисьор Андрей Слабаков. Филмът вплита минало, настояще и бъдеще от развитието й. Докоснете се до историята, производствения процес и хората, които стоят зад създаването на качествените продукти на винарната.