Нейтън Шийлдс е талантлив илюстратор и преподавател по математика, който в момента е посветил цялото си време, за да отгледа своите деца в Сайпан.

Той използва своите невероятни художнически умения, за да създава особено детайлни „рисунки“ от палачинки, които хем са красиви, хем са вкусни. Сякаш ни е нужна още една причина, за да обичаме палачинки, пише Obekti.

Можем само да се надяваме, че децата на Шийлд обичат този тип храна, тъй като неговата креативност не познава никакви граници. От герои от „Междузвездни войни“ до изчезнали морски организми и математически фрактали – той може да създаде всичко. Вероятно дори рисува по-добре с палачинки, отколкото повечето от нас могат с химикалка или молив.

Децата се учат най-добре, когато им е интересно и се забавляват. Така че самият факт, че по-голямата част от палачинките на Шийлдс представляват относително прецизни репрезентации на различни видове – и морски, и земни – е добре дошъл. По този начин децата му хем научават по нещо, хем хапват вкусна закуска (или обяд или вечеря).