Необходими продукти:
4 чаени чаши прясно мляко
2 големи яйца
1 чаена лъжичка мед
6 супени лъжици кленов сироп
1 средно голяма ябълка, нарязана на кубчета
3/4 чаена чаша брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната до 120 градуса. Поставете ябълката в кутия с плътно затварящ се капак, подходящи за употреба в микровълнова фурна и я гответе там, докато напълно омекне – около 2 минути.
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата за хляб и солта. В малка купа смесете млякото, яйцата, ябълките и меда. След това добавете млечната смес при сухата.
Загрейте тиган с незалепваща повърхност на средна степен на котлона. Сипвайте по 1 лъжица от сместа в тигана. Когато палачинките добият златист цвят по краищата ги обърнете и ги печете и от другата страна.. .
Сервирайте по 2 палачинки в чиния, поръсени с кленов сироп.
Източник: purvite7.bg