Необходими продукти:

4 чаени чаши прясно мляко

2 големи яйца

1 чаена лъжичка мед

6 супени лъжици кленов сироп

1 средно голяма ябълка, нарязана на кубчета

3/4 чаена чаша брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сода за хляб

1/4 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната до 120 градуса. Поставете ябълката в кутия с плътно затварящ се капак, подходящи за употреба в микровълнова фурна и я гответе там, докато напълно омекне – около 2 минути.

В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата за хляб и солта. В малка купа смесете млякото, яйцата, ябълките и меда. След това добавете млечната смес при сухата.

Загрейте тиган с незалепваща повърхност на средна степен на котлона. Сипвайте по 1 лъжица от сместа в тигана. Когато палачинките добият златист цвят по краищата ги обърнете и ги печете и от другата страна.. .

Сервирайте по 2 палачинки в чиния, поръсени с кленов сироп.

Източник: purvite7.bg