Идеално предложение за студените зимни дни, които предстоят.

Това са необходимите продукти за 4-6 порции:

500 г тиква, нарязана на кубчета
4 с. л. зехтин
2 глави лук, нарязани на полумесци
1 щипка кимион
300 г римски колбас „Димитър Маджаров”
2 парчета сурова наденица
2 ч. ч. сварен бял боб
2 ч. ч. сварен червен боб
1 ч. ч. сварен нахут
800 г консервирани домати
1 с. л. доматено пюре
лют червен пипер, по желание
1 ч. л. джоджен
сол и черен пипер на вкус

Тиквата се залива със зехтина, посолява се, поръсва се с черен пипер и се слага да се запече 30 мин на 200˚ С, до полуготовност.

Останалият зехтин се загрява и в него се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 8-9 мин, докато се карамелизира. Слагат се нарязаните на по-едри парчета римски колбас и наденица. Разбъркват се, докато се усети ароматът им. Добавят се доматите, пюрето, кимионът, джодженът, пиперът и всичко се посолява на вкус. Оставя се да ври на умерен огън без капак за 10 мин. Прибавят се двата вида боб, нахутът и тиквата.

Ястието се сипва в тавичка и се слага във фурната, за да се запече за 10 -15 мин., докато се зачерви.

Рецептата е предоставена от нашите приятели от списание Меню.

За да разгледате и други интересни рецепти от блога на Димитър Маджаров, натиснете тук!