Заради землистите нотки във вкуса на гъбите, те много си подхождат с картофите, а заради присъщата им сладост - с тиквата.

Така навързаните продукти в тази рецепта правят ястието завършено по най-вкусния възможен начин.

Необходими продукти за 4 порции

800 г смесени горски гъби

400 г сварени картофи

2 с. л. масло

2 с. л. зехтин

2 големи глави лук, нарязани на полумесеци

4 скилидки чесън, ситно нарязани

200 г тиква цигулка, обелена и нарязана на малки кубчета

1 с. л. салвия, ситно нарязана

200 г топено пушено сирене

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Картофите се нарязват на тънки кръгчета и се разпределят на дъното на 4 гювечета.

2. В сгорещените масло и зехтин се слагат лукът и чесънът, разбъркват се 2-3 мин., добавят се гъбите и тиквата. Бъркат се, докато се изпари водата и тиквата поомекне. Подправят се със салвията, сол и пипер на вкус. Разбъркват се с нарязаното топено сирене и всичко се разпределя в гювечетата. Запичат се за 20 мин. на 200˚ С, докато се зачервят отгоре и сиренето се разтопи.

Източник: menumag.bg