Продукти:

6 яйца
20 гр. свинска пушена шунка „Маджаров“
20 гр. кашкавал „Маджаров“
2 с.л. брашно
2 с.л. масло „,Маджаров“
½ л. прясно мляко
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:

Две супени лъжици брашно се запържват в маслото и се разреждат с прясното мляко. Осолява се на вкус и се прибавя щипка черен пипер.

Разбърква се до сгъствяване и след това сосът се сваля от огъня. Оставя се да се охлади и към него се прибавят добре разбити жълтъци.

Шунката се нарязва на дребно, кашкавалът се настъргва и се прибавят към соса, заедно с разбитите на сняг белтъци. Цялата смес се изсипва в намазана с масло или зехтин тавичка. Отгоре се настъргва още кашкавал и се запича във фурната на умерена температура за около 30 мин.

Тази рецепта е за 6 порции.

За да разгледате и други интересни рецепти от блога на Димитър Маджаров, натиснете тук!