Принц Уилям и съпругата му Кейт разпространиха първите официални снимки на сина си принц Джордж, които в разрез с традицията бяха направени от дядото по майчина линия - Майкъл Мидълтън.

Кралското бебе спи на снимките, увито в бяла плетена пелена, майка му Кейт е с рокля в цвят бордо и с разпусната коса, принц Уилям е с джинси и риза, а снимките са направени в градината на семейство Мидълтън в Бъкълбери, Бъркшир.

На двете снимки двойката е усмихната и спокойна. На едната от майката, бащата и детето са придружени от две кучета - кокера им Лупо и голдън ретривъра на семейство Мидълтън Тили.

Фактът, че снимките са направени от бащата на Кейт Мидълтън, е новост. Бъкингам досега винаги е наемал професионалисти за първите снимки на новородени в кралското семейство.

Но принц Джордж Александър Луис на Кеймбридж има късмета да бъде едно модерно кралско бебе, на което не му се налага да позира пред обективите на величия в бранша като Сър Сесил Битън и Лорд Сноудон, а пред любящия си дядо.

Дядо Майкъл заснел и първата снимка на новородената Кейт и майка ѝ Керъл през 1982 година

След публикуването на портретите заваляха множество критики по адрес на непрофесионалното им изпълнение. Основният проблем в снимките според вещи в занаята е несъобразяването с едно от основните правила във фотографията - да не се снима срещу слънцето.

Но звездния фотограф Браян Ейрис застава зад изпълнението на Майкъл Мидълтън, определяйки го като „разчупено и освежаващо“.

Една от най-популярните снимки на принц Улиям с майка си Даяна и баща си Чарлз. Фотографията е заснета в двора на правителствено имение в Аукланд, Нова Зеландия

Традицията повелява: Сесил Битън заснема първата снимка на принц Чарлз като бебе през 1948 година, а официалният портрет на младото кралско семейство Чарлз, Даяна и Уилям е направен от Лорд Сноудон през 1982 година