След като стана ясно, че херцогинята на Кеймбридж Катрин, която очаква първото си дете, ще ражда под зоркия поглед на съпруга си принц Уилям на 13 юли, сега основната тема на британските медии е как ще се извърши самото раждане.

И докато възможностите за пола на бебето са едва две – да бъде или момче, или момиче, то има далеч по-голямо разнообразие във вероятностите какво раждане ще избере Кейт.



Естественото раждане обаче се отхвърля от почти всички познавачи на кралското семейство, като основният аргумент е, че Кейт е бунтарка, руши статуквото и традициите и демонстрира собствено мнение. Според едни медии тя обмисля идеята за раждане под хипноза. Говори се, че 31-годишната съпруга на принц Уилям проявява интерес към “хипнораждането” - метод, използван от холивудски звезди като Анджелина Джоли и Джесика Алба и прави проучване по въпроса.



“Кейт е развълнувана от идеята за хипнораждане. Тя обмисля различни възможности, но тази й се струва особено интригуваща”, разкрива за сп. Now източник от обкръжението на херцогинята на Кембридж. При този начин на раждане се използват хипнотерапевтични техники, за да се облекчи болката.



Идеята е на различните етапи от родилния процес жената да упражнява определени техники за дишане и визуализация, които помагат на тялото да се отпусне. По този начин болезнените усещания отслабват и намалява необходимостта от епидурална анестезия.

Смята се, че херцогинята на Кеймбридж Катрин е обсъдила този вариант със съпруга си принц Уилям. Наскоро стана ясно, че бъдещият татко смята да присъства на раждането. Не е ясно на какъв тип хипнотерапия смята да се подложи Катрин, ако избере този метод.



Ако й е необходим съвет, тя винаги може да го потърси от актрисата Джесика Алба, която роди по този начин втората си дъщеря Хевън. Според слуховете друга холивудска звезда ­ Анджелина Джоли е била поставена в състояние на транс, когато е раждала близнаците си през 2008 г.

Четете още: Да надникнем в дома на Джесика Алба

Опровержение на информацията за хипнозата се появи почти успоредно с новината за решението на Кейт. Други британски медии коментират, че Кейт може да роди с цезарово сечение. Естествено, лекарите също имат думата, но е много вероятно Катрин да си направи секцио, посочва вестник "Монитор".

Източник: dete.bg