Бебето на принц Уилям и съпругата му Катрин, което ще се появи на бял свят до дни, официално ще се нарича принц или принцеса на Кеймбридж, съобщи дворецът Кенсингтън.

Принц Уилям беше удостоен с титлата херцог на Кеймбридж в деня на сватбата му през април 2011 г., а съпругата му е херцогинята на Кеймбридж. "Ако е момче, той ще бъде Негово кралско височество принц (името) на Кеймбридж", съобщи говорителка на двореца Кенсингтън.

"Ако е момиче, ще бъде Нейно кралско височество принцеса (името) на Кеймбридж", допълни същият източник. Не е нужно бебето да се нарича принц или принцеса на Кеймбридж без първото име, точно както преди сватбата си Уилям беше наричан принц Уилям Уелски, а не принцът на Уелс, тъй като това е титлата на баща му принц Чарлз, предаде БГНЕС.

Четете още: Най-чаканото бебе в Англия ще се появи на бял свят до дни

"Ще се случи точно така, както при принц Уилям, синът на принца на Уелс, който стана принц Уилям Уелски", заяви говорителката. Кралската двойка не е разкрила пола или името на бебето. Новината беше топло приета в Кеймбридж, Източна Англия, известен в цял свят с историческия си университет.

"Сигурен съм, че много хора в Кеймбридж ще бъдат щастливи от новината и ще я приемат като истинска чест за града", заяви Джулиан Хюпърт, член на парламента в Кеймбридж, цитиран от вестник "Кеймбридж нюз".

"Приятно съм изненадан от тази невероятна новина. Прекрасно е. Не можехме да мечтаем за по-голяма чест. Сега всички очакваме с нетърпение появата на принца или принцесата", заяви заместник кметът на града Джордж Пипас.

Всички деца на Уилям ще бъдат принцове или принцеси и ще бъдат кралски височества още от раждането си, съгласно декрет, издаден от кралица Елизабет II на Нова година. Преди само най-големият син на най-големия син на принца на Уелс можеше да се нарича Негово кралско височество и да носи титлата принц.

А сега нека ви подарим, освен информация за най-чаканото бебе в Англия, така и възможност да спечелите едногодишен абонамент за продуктите на Mustela. Достатъчно е да отговорите на въпросите в играта "Мама знае най-добре!", за да участвате в томболата. Успех на всички!