Можете ли да си представите градина с над 45 милиона цветя? Този зашеметяваща цветна градина, най-голямата в света, се намира в Дубай.

Miracle Garden обхваща 72000 кв.м, пълни с оригинални и колоритни дизайни с цветя: пирамиди, сърца, иглута, звезди, истински автомобили, украсени с красиви растения, геометрични форми, легла от петунии в различни нюанси на розово, пауни, които вместо пера имат цветя и много други.

Истински цветен рай в едно от най-невероятните места на земята: пустинята.

Най-изненадващо за градината Miracle Garden е, че е построена на пустинен терен. За да се осигурят нужните условия за растенията - да издържат на екстремни температури, ветрове и суха среда, е изградена система за преработката на отпадъчните води, които служат за напояване. Това предизвикателство срещу законите на природата е възможно само в Дубай.



Идеята е градината Miracle Garden да се променя всеки сезон с различни цветове и архитектура на цветята. Целта е туристите да се завръщат всяка година и да се наслаждават на различно изживяване.

През най-горещите месеци в Дубай от юни до септември, когато термометрите показват над четиридесет градуса по Целзий, градината e затворена и отваря врати отново през октомври.

Четете още: Тюркоазен рай - Каньон Вердон