Короната от цветя е топ тенденция при аксесоарите за коса, която сякаш е капсулирала в себе си есенцията за женственост.

Свободно падаща коса с естествени меки вълни или дължина, прибрана в елегантен кок са еднакво добри основи за прикрепяне на венец. И ако вече са ви споходили спомени от детството, когато са ви закичали с венец от жълти глухарчета, в модерната му интерпретация търсим обем и пищност, като подходящи цветя са както розите, така и орхидеите, хризантемите и други обемни цветове.

Кадри от новия клип на Лилана "За теб" / Коса: Жоро Петков / фотограф: Костадин Кръстев-Коко

В България венецът тепърва ще навлиза, но първа сред популярните личности го представи поп-изпълнителката Лилана в своя скорошна фотосесия.

Сред западните й колеги, трендът е „носен” от певицата Lana Del Rey, модни блогъри (Тави Гевинсън) и в дефилета като това на Giambattista Valli пролет-лято 2012.

Нека не забравяме, че макар да наблюдаваме разцвета на венеца предимно в западни фотосесии, той е заложен в етноса ни – българките са носели изящно обшитите си носии с венец от рози в косите и кошница, пълна с благоуханни розови цветчета, а художници като Владимир Димитров - Майстора са запечатили тази традиционна нашенска визия в идеалистичните цветове на живописните си картини.

Цветната корона подхожда за сватби и балове, но свободния дух, който носи може да я отведе отвъд класическите поводи, и да стигне до летните музикални фестивали и топлите вечери под звездите. Бъдете смели с този благоухаен манифест на пролетното обновление и красотата, почерпена от извора на природата.

Ирена Милянкова / коса: Жоро Петков

Веси Попова / коса: Жоро Петков

Ирена Милянкова / коса: Жоро Петков