Най-скъпият бургер в света ще бъде сервиран в Лондон. Произведението на науката е създадено в лаборатория и ще бъде пробвано от най-големите критици в занаята. Цената на тестовият модел е 250 000 долара.

Цената е толкова висока, защото е създаден от продукти, които ще бъдат заместители на говеждото месо. Професор Марк Пост е работил около две години в създаването на "ин витро" бургера, който ще се бори с хранителната криза. Неговото откритие е създадено от същите клетки, които се намират в говеждото, но с тази разлика, че са клонирани. Пост е осъзнал, че от същите клетки може да се създадат хиляди други, които да увеличат количеството месо от една крава, предаде Novini.bg.

Откривателят смята, че след 5-10 години, всички ще се хранят с изкуствено месо от магазина. Установено е, че се използват около 70% от агро културите, за да се отгледа съответния добитък, а всичко може да бъде много по-лесно, ако проектът бъде успешен. Проектът е на стойност от 250 000 паунда, които са дарени анонимно, но професорът се надява, че ще се запознае с щедрата личност, която го е финансирала. До колко време смяташ, че ще ядем изкуствени кюфтета?

Четете още: Червеното месо предпазва от депресия

Четете още: „Диетичен“ бургер – Леонардо Ди Каприо