Сандвич на най-известната верига за бързо хранене в света издържа 14 години, без да се развали. Нещо повече бургерът не е бил нито замразен, нито консервиран. Собственикът му го забравил в дрешника повече от две години.

През 1999 година американецът Дейвид Уипъл купил сандвича, за да покаже на свои приятели вредата от хамбургерите. Той искал да им покаже как за един месец сандвича няма да се развали. В последствие обаче го забравил в старо свое палто. В което бургерът престоял непроменен цели две години, пише „Блиц“.

Дванадесет години по-късно сандвичът останал все така непроменен. А Дейвид и до днес го показва на внуците като пример колко е важно да водят здравословен живот.

„Бях го забравил в оригиналната хартиена торбичка заедно с касовия бон в джоб на мое палто, захвърлено на задната седалка на пикапа ми в течение на 2-3 месеца“, разказва той.

В последствие преместил палтото си в килер, а две години по-късно със съпругата му с изумление установяват, че сандвича не се е променил.

И до днес по хамбургера няма следи от мухъл, гъби и дори странни миризми. Единствено краставичката е изсъхнала през годините.