Децата ни ги обожават.

А и ние обичаме да си похапваме сандвичи, особено когато сме на диета...

Вижте няколко вкусни рецепти:

Запечен сандвич с пуешко филе


Необходими продукти:


4 филийки хляб
15 грама масло
8 тънки парчета от пуешко филе
1 домат
1 зелена чушка
12 парчета тънко нарязан кашкавал
шарена сол

Начин на приготвяне:

Филийките са намазват тънко с масло, поставят се по 2 пуешки филенца върху всяка. Върху филенцата се слагат по 2 тънки парченца от домат и 4 тънки парченца от зелената чушка, нарязана на кръгчета. Най-отгоре се слагат по три филийки от кашкавала. Така сандвичите се запичат във фурна или парти грил, пише dete.bg.

Сандвич с яйце и лук

Необходими продукти:


1 сандвич питка
1 яйце
колбас
кашкавал
1/2 глава лук
1/2 пресен домат
1/2 краставица
чубрица
чили сос

Начин на приготвяне:


Взимате 1/2 глава лук и го нарязвате на ситно, но не много. След което го слагате да се запържи в тиган, без мазнина, до леко златист цвят. После счуквате яйцето в тигана, отново без мазнина, докато се изпържи. Взимате кашкавала, нарязвате го на средно дебели ленти и го поставяте върху яйцето. След това го обръщате, за да се запържи кашкавалът, отново без мазнина, докато не придобие златист цвят. Вземате сандвич питката и в нея нареждате колбаса. След това слагате яйцето със запечения кашкавал и поръсвате със запечения лук. По желание може да се сложи в сандвич-грила, за да се запече леко. За финал нарязвате половината домат на кръгчета, както и краставицата на ленти, след което ги нареждате в питката. Поръсвате с домашна чубрица, а за по-пикантен вкус можете да добавите чили сос.


Домашни бургери

Необходими продукти:

500 гр кайма
половин глава лук
3 скилидки чесън
пипер
лимонов пипер
сос уорчестър
сусамени хлебчета
кашкавал
сирене
домат
краставица

Начин на приготвяне:

Замесвате каймата с настъргания на ситно ренде лук, намачканите скилидки чесън, пипера, малко сол и сос Уорчестър на вкус. След като разбъркате добре, оставете на студено място за около 3-4 часа, за да се смесят ароматите. От студената кайма оформете големи, плоски кюфтета, които бързо сложете в сух тиган. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, а в средата леко ги натиснете, за да не се свият при пърженето. След ваденето на кюфтенцата сложете за секунди сиренето и кашкавала, за да се разтопят леко. Разрежете питките и подредете.

Пържени филийки с нишесте

Необходими продукти:


стар хляб
100 г нишесте с плодов вкус
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
захар
олио за пържене
пудра захар
сладко или мед за гарниране

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на филийки. В купа разбъркайте всичките продукти. Потопете всяка филийка в сместа и пържете до зачервяване. Готовите филийки се гарнират по желание - с пудра захар, сладко или мед.