Гримирането несъмнено е изкуство, с чиято помощ незабележимо се подчертава красотата на жената, запазвайки индивидуалността на лицето.

Но никой не се е родил научен. Кои са най-често срещаните въпроси относно грима? В поредица от няколко материала ще отговорим на тях.

Четете още: Добре оформени вежди

* Трябва ли винаги да се ползва пудра и как?

Трябва да имате два вида пудра – прахообразна и компактна. Прахообразната обикновено се ползва сутрин, а компактната се прилага за коригиране на грима през деня. Важно е да се съобразите и с типа кожа. За мазна кожа сутрин се препоръчва компактна пудра, благодарение на която гримът ще бъде по-устойчив. При това пудрата не бива да променя цвета на основата.



Четете още: Свеж летен грим

* В какви случаи да ползваме коректор и в какви пудра? И как да изберем цвета?

Пудрата определено подобрява вида на кожата, кара я да изглежда по-гладка и сияеща. Обикновено е достатъчно да добавите съвсем малък акцент с коректор, за да постигнете игра на светлината и да скриете дефектите. Ако го нанесете на клепачите, а после напудрите отгоре, те ще изглеждат много естествено. Можете също така да го размажете около очите, за да скриете тъмните кръгове.

Очаквайте продължение