Една от най-влиятелните дами в козметичния свят предлага своята помощ на всички жени, интересуващи се от тънкостите в грима.

Bobbi Brown е световно признато гуру в гримьорството, а собствените й колекции грим обслужват шоубизнеса от години насам.

Тя дава съвети относно някои основни правила в нанасянето и избора на подходяща декоративна козметика.

И така, затаете дъх, вадете тефтерчето и записвайте:

- Фон дьо тен

Създайте съвършена база за грима си, която ви гарантира перфектен тен, перфектна кожа и перфектно самочувствие. Винаги избирайте фон дьо тен с лек жълтеникав подтон. Не се безпокойте, той ще изчезне веднага, след като го нанесете върху кожата. Всъщност, жълтеникавият подтон акцентира върху мекия и естествен нюанс на кожата на лицето. Нанесете малко количество върху бузките и челото (на тези места от лицето кожата обикновено е малко по-тъмна). С гъбичка разнесете това количество из цялото лице. Винаги „пестете” фон дьо тена, иначе със сигурност ще се вижда слоя грим върху кожата.

- Коректор

За да създадете перфектен натурален цвят на кожата, избирайте коректор, който е с един тон по-светъл от фон дьо тена ви. Използвайте коректора първо върху тъмните участъци от лицето. Не забравяйте вътрешния ъгъл на очите. Най-добре е да нанасяте коректора с пръсти.

- Руж

Най-важното правило тук е да нанасяте ружа на правилното място! А то е на върха на бузките. Определете го като се усмихнете – най-издадената част от бузките, да я наречем ябълката, е мястото, на което трябва да нанесете фин слой руж. Разнесете го в посока между слепоочието и върха на ухото. За ружа изберете цвят, възможно най-близък до този, който се получава след ощипване по кожата на лицето ви.

- Грим за очи

За перфектен поглед на първо място ви е нужно трио сенки със светли, средно тъмни и тъмни цветове. Първо нанесете светлия тон по повърхността на клепача с помощта на мека четка с косъм. Това е базата за грима върху очите ви, не пропускайте тази стъпка. Средно тъмните сенки се нанасят в основата на горните и долните мигли с помощта на апликатор. Използвайте тъмните сенки за очертаване на външния контур на очната ябълка, ако искате да постигнете по-драматичен ефект. Накрая завършете грима с тънка очна линия и 3 пласта черна спирала.

- Устни

Намерете си червило с цвят, който меко се слива с естествения нюанс на устните.