Постигането на съвършен вид на лицето за абитуриентския бал е също толкова важно, колкото и избирането на впечатляващ тоалет.

Гримьорите съветват момичетата да заложат на грим, който е с добре изпипани детайли, издържлив е, не е прекалено натрапчив и е в хармонично отношение с прическата и роклята.

Основното правило в избора на подходящи цветове за грима е те да ви отиват, да подхождат на цвета на кожата, косата и очите. Същото важи, разбира се, и за цвета на дрехата, с която ще сте облечени.

Изберете акцент на грима

Подчертаването със силен грим на едновременно няколко черти на лицето е голяма грешка в гримирането, която със сигурност ще ви направи да изглеждате натруфени, изкуствени, сякаш току-що слезли от театралната сцена.

Четете още: Как се прави сполучлива фотосесия

Намерете своята опорна точка в лицето си и я подчертайте. За някои момичета това може да са сочните и предизвикателни устни, за други драматичният поглед или пък класическата котешка очна линия, от която лъха непреходна елегантност. Може да заложите на невинно и чисто излъчване подчертавайки естествената си красота или пък закачливо да посрещнете празника с ярък цвят като жълто, розово, зелено, лилаво и пр.

Снимка: Николай Димитров, ndimitrov.com

Четете още: Коя е тази абитуриентка?

Тенът и блясъкът на лицето са от съществено значение

Най-простият и работещ трик за постигане на съвършен цвят на кожата на лицето е използването на лека основа за грим, върху която се поставя фин слой фон-дьо-тен. Ключовата дума тук е „ефирност“. Не само защото лекият слой грим ще ви накара да изглеждате натурално прекрасна, но и заради рязко намаляващата опасност от омазняване на кожата и разрушаване на грима. Използвайте не много мазни продукти и по възможност повече водоустойчиви гримове.

Четете още: Очна линия vs опушен грим

Носете в себе си някои разкрасителни принадлежности

Може да ви се наложи да освежавате грима си през деня и вечерта на голямото събитие, затова бъдете подготвени. В чантичката си носете кърпички, червило или гланц, мъничко флаконче лак за коса и пудра, с която да туширате омазняващите се сектори на лицето.

Четете още: Съвети за абитуриентската прическа