На Майк Даудъл му са гади сутрин, има горещи вълни, а коремът му расте. Всичко това е симптом на така наречената „съпричастна бременност“. Неговата приятелка Аманда Бенет е бременна и той изживява бременността заедно с нея.

Майк е на 25 години и работи като татуист. Аманда също е на 25 и е собственичка на магазин. В началото Аманада не му вярвала, но след като започнал да повръща сутрин, лекарят им казал за това рядко срещано състояние на мъжа, известно още като синдрома на Кувад, пише dete.bg.

“В началото мислех, че ми се подиграва,“ казва Аманда. „Но той започна да повръща сутрин, казва, че се чувства уморен, яде повече, а и коремът му расте.“ Според Майк най-лоша е умората.

Майк и Аманда са заедно от три години. Той казва, че преди това не имал толкова голям корем и е ходел на фитнес 4 пъти в седмицата.

„Хората обръщат повече внимание на неговото коремче, отколкото на моето,“ казва Аманда.

Според лекаря на двойката, Майк страда от остра форма на синдрома на Кувад, което се среша доста рядко.



В повечето случаи синдромът изчезва след като майката роди.

Синдромът се получава при мъже, които са много близки с жените си.

„От една страна това е комплимент за мен. Хубаво е, че когато вечер ставам да ям шоколад и той става заедно с мен, но понякога мисля, че не е честно,“ казва Аманда. “Трябва да го разтривам, да го успокоява, а всъщност аз съм тази, която носи детето и той би трябвало да се грижи за мен!“

Терминът на бебето е 23 октомври. Възможно е Майк да изпитва болки от контракциите заедно с Аманда. И двамата са леко уплашени от раждането...